Profi minőség megfizethető áron

Tűzijáték és pirotechnikai eszközök a legmagasabb minőségben, teljeskörű felelősségbiztosítással.


OLIMPIAI FÁKLYA – OLYMPIC TORCH


OLIMPIAI FÁKYA RIÓ DE JANEIRO 2016


http://www.olympic.org/olympic-torch-relay


Bemutatták a londoni olimpia fáklyáját

Bemutatták azt a fáklyát, amellyel a jövő évi londoni olimpia váltófutása során viszik körbe Nagy-Britanniában az olimpiai lángot.

Sebastian Coe, a 2012-es olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának ügyvezető elnöke a londoni St. Pancras pályaudvaron mutatta be az olimpiai fáklyát. A háromszög keresztmetszetű, aranyozott alumínium csövön 8000 lyukacska található. A fáklya minden apró részlete szimbolikus: a háromszög forma egyaránt utal a három londoni olimpiára – 1908, 1948 és 2012 -, illetve az ötkarikás játékok mottójára, a “Citius, Altius, Fortius” [Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben] szókapcsolatra. A 8000 apró lyuk pedig azt a 8000 ezer fáklyavivőt jelképezi, akik egy 8000 mérföldes váltófutás során körbehordozzák az olimpiai lángot Nagy-Britanniában, mielőtt az megérkezne a londoni Olimpiai Stadionba.

Az olimpiai fáklyát és kellékeit, így többek között a fáklyatartót, az olimpiai üstöt, valamint azokat a kiegészítőket, amelyekkel kerékpárhoz, kerekesszékhez lehet rögzíteni a fáklyát a váltó során, két londoni dizájner készítette. Edward Barber és Jay Osgerby pályázaton nyerte el a lehetőséget.

A fáklyának különböző kívánalmaknak kell megfelelnie: könnyűnek kell lennie, meg kell védenie a fáklyahordozót a láng hőjétől, és biztosítania kell, hogy a láng minden időjárási körülmények között fényes és jól látható legyen.

Forrás: telegraph.co.uk , sportsmarketing.hu


Olimpiai fáklyafutás


A Samsung Electronics, a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai gyártója és az ötkarikás játékok hivatalos támogatója öt személyt keres, akik Magyarországot képviselve vihetik az olimpiai lángot a 2012-es londoni nyári játékok előtt – hangzott el a cég és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az eseményen utaltak arra, hogy a program keretében korábban olyan hírességek futottak a lánggal, mint Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónő, Halász Judit színésznő vagy Besenyei Péter műrepülő.

Molnár Zoltán, a MOB főtitkára arról beszélt, hogy a fáklyafutás az első esemény, amely ráirányítja a figyelmet a soros olimpiára, a sport nagy ünnepére. Személyes élményét is felelevenítette: az 1972-es müncheni olimpia előtt egy barátja futhatott a lánggal, amiért mindenki irigyelte őt. A MOB-főtitkár a jövő évi játékokkal kapcsolatban a reményét fejezte ki, hogy 150-160 versenyző képviselheti majd a magyar színeket Londonban. Hangsúlyozta: a felkészülés az állami és szponzori támogatásoknak köszönhetően rendben zajlik.

Kim Dae Hjun (Dae Hyun Kim), a MOB-ot 1996 óta támogató Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke kiemelte, hogy a cég hitvallása szerint „a sport nagyon fontos szerepet tölt be az emberek életében, képes korra, nemre, nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül csapatokba állítani az embereket azért, hogy egy közös cél érdekében összefogjanak."

A Samsung elsősorban olyan „hétköznapi" embereket keres a fáklyafutásra, akik szakmai vagy magánéletükben többet tettek, mint ami elvárható lenne, legyen szó jótékonysági tevékenységről vagy szakmai eredményekről. A Nagy-Britanniában sorra kerülő futásra szeptember elsejétől a hónap végéig lehet jelentkezni a samsungsport.hu oldalon. A pályázatokat a Borkai Zsolt MOB-elnök által vezetett zsűri bírálja majd el.

Jávorszky Iván, az SOS Gyermekfalu Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy egy álmuk nekik is valóra válik, mert a programhoz most először a magyarországi SOS-gyermekfalu egyik kis lakója is csatlakozhat.

Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó, a londoni előkészítő bizottság vezetője a 2004-es athéni játékok előtt, Krétán futhatott a lánggal, és mint mondta: ma is büszkén őrzi a futását megörökítő fotókat.

Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető, aki biztos, hogy futni fog a fáklyával, első olimpiai élményeként az 1988-as szöuli játékokat nevezte meg. A pekingi ötkarikás eseményen bíróként személyesen is részt vett, sőt ő vezette a férfitorna döntőjét, a londoni olimpiához pedig a fáklyafutás részeseként kapcsolódik majd.

A sajtótájékoztató végén a Samsung alkalmazottai – hogy bizonyítsák a sport iránti elkötelezettségüket – közösen futottak egy kört a helyszínen.


Az olimpiai fáklyák (1936 – 2008):

Tűzijáték és pirotechnika | Pyrodekor.hu Tűzijáték és pirotechnika | Pyrodekor.hu
Tűzijáték és pirotechnika | Pyrodekor.hu Tűzijáték és pirotechnika | Pyrodekor.hu
Tűzijáték és pirotechnika | Pyrodekor.hu
Tűzijáték és pirotechnika | Pyrodekor.hu Tűzijáték és pirotechnika | Pyrodekor.hu
Forrás:http://a-el.blogspot.com