Profi minőség megfizethető áron

Tűzijáték és pirotechnikai eszközök a legmagasabb minőségben, teljeskörű felelősségbiztosítással.

Petárda robbant az autóban Két gyerek is megsérült

Forrás: http://www.vezess.hu/hirek/petarda_robbant_autoban/48352/#


A helyi rendőrség szerint az év dugóját hozta össze az a nő, akinek a terepjárójában egy nagy halom petárda robbant fel szerda kora reggel. Tizenéves fiaival együtt az intenzív osztályon landolt.

Tíz kilométeren át álltak az autók a Missouri állambeli St. Louis közelében, az I270-es államközi autópályán, miután egy terepjáró leszaladt az útról. Akár el is mehettek volna mellette, de a rendőrség teljes szélességében lezárta az utat, mivel fennállt a veszélye, hogy az egész a levegőbe röpül: az autó ugyanis teljesen kiégett belülről, miután petárda robbant fel utasterében.

A rendőrök egyelőre nem tudják, pontosan hány darab patron okozta a galibát, sem azt, hogy miért is gyulladtak meg a petárdák – vélhetően meggyújtottak egyet vagy többet, hogy kidobják az ablakon, a projekt utolsó lépése azonban nem sikerült.

Az autót vezető, 43 éves Kara Koriath, valamint két fia, a 16 éves Andrew Dreste és a 13 éves Matthew Dreste súlyosan megsérült az ütközéssel súlyosbított tűzijátékban.

Mégis hálásak lehetnek a sorsnak, hiszen a kesztyűtartóban további petárdák, valamint egy nagy flakon gyújtófolyadékot találtak a rendőrök: ha ezek is begyulladnak, alighanem a halottasházba szállítják a háromtagú családot.

A rendőrség egyébként nem biztos abban, hogy valóban a tűzijáték okozta-e a balesetet: a sofőr szervezetében ugyanis gyógyszereket találtak; elképzelhető, hogy azoktól lett rosszul, és csak utána szabadult el a tüzes pokol.