Profi minőség megfizethető áron

Tűzijáték és pirotechnikai eszközök a legmagasabb minőségben, teljeskörű felelősségbiztosítással.

SFX-PIRO SZCENIKA

PYRO SCENIC

sfx-piro
SFX – speciál effektek!

(A célunk, a kifejezések angol-magyar közelítése.)

PIRO LÁTVÁNYTECHNIKUS = PYRO SZCENIKUS
SPECTACULAR PYRO TECNICIAN = PYRO SCENIC DESIGNER
PIRO SZCENIKUS = PYRO VISUAL TECHNICIAN

Tulajdonképpen a látványtechnika egy viszonylag új szakmai speciális ága, a szak- szcenikus A látvány technikus szakma bonyolulttá vált! Ezért pl. egy MADONNA koncert technikai tervezését, szervezését, lebonyolító, összefogó személy a produkció vezető szcenikusa!

A látványhoz sok-sok szakma ( hang-fény –pirotechnika –kaszkadőrök –dublőrök –színpadtechnika – videotechnika – számítógépes animáció- technika- ledfal technika- artista- színpad mester) együttműködése szükséges.

Az egyes szakmák speciális tudással és gyakorlattal rendelkező mesterei- a saját szakmájuk- szcenikusa, akik képesek tervezni, kivitelezni,összefogni a feladatokat, azért hogy a rendező,a szervező a vezető (produkció) szcenikussal egyeztessen, igy összefogottabb,szervezettebb,tervezhető lesz a látvány.

A mi szakmánkban a piro-szcenikus az erre alkalmas személy! A pirotechnikus- a már tervezett-szervezett, megépített eszközöket precízen-felelősséggel működtető kivitelező munkatárs aki ha később nagyobb gyakorlatra, tapasztalatra tesz szert piro-szcenikussá képezheti magát. Ez szakmánként, képességenként,gyakorlat,fantázia ,emocionális készség szerint változó idő lehet, de minimum 5-10 gyakorlati év!

A show szakmában Kelet-Európában még gyerekcipőben tipegnek a különböző szcenikai szakmák.

Az internet- a YOU TUBE, a GOOGLE stb. olyan nagy vizuális élményt ad a nézőknek amelynek hatására a “világtrendi” szinte követelménnyé vált. A rendezőknek is magasabb elvárásokat kell teljesíteni. A siker( üzleti, szakmai ) érdekében szükségessé vált SPECIÁLI EFFEKTEKET -SFX, beemelni -berendezni az alkotásokba! Ezek a látványelemek, és az azt kivitelező csapatok a bonyolult feladatok miatt költség igényesek (finoman érzékeltetve),

A sokéves tapasztalat- tervezés- tréningek,továbbképzés, új eszközök-anyagok- beszerzése, az ( up to date) biztonságos munkavégzés, felelősségbiztosítások stb indokolják hogy a munkánk a financiális oldalon is felértékelődjön.

Látványorgia egy sok sok résztvevős szcenika csapat munkájából